A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ОСВІТИ «ПЕРШОТРАВНЕВИЙ ЛІЦЕЙ" ВИЗИРСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Опорний заклад освіти «Першотравневий ліцей» представляє на проєкті вчитель -методист, сертифікований тренер Замосянчук Оксана Леонідівна.

Дата: 20.06.2023 10:26
Кількість переглядів: 18

Швейцарсько-український проєкт DECIDE

 

 Друзі, маємо супер-новину!

Вчора, 19 червня, у Києві стартував рефреш-тренінг від Швейцарсько-український проєкт DECIDE для менторів ШДД та керівників шкіл щодо розроблення стратегій розвитку закладів освіти. І допоки учасники та учасниці активно працюють, розкажемо, як минув його перший день 

Та спершу трохи передісторії – у 13 закладах освіти громад-партнерів проєкту DECIDE розробляють стратегії розвитку, використовуючи методологію ШДД – «Школи дієвої демократії». Менторами у цьому процесі виступають науково-педагогічні працівники закладів післядипломної педагогічної освіти, які пройшли спеціальну підготовку  Відтоді й розпочався непростий, але дуже цікавий шлях!

Він передбачає чотири етапи, три з яких наші колеги вже успішно здолали,Тож тепер на них чекає фінальний, найважливіший, етап. Але перед тим як перейти до нього, ми організували рефреш-тренінг «Стратегія розвитку ЗЗСО: навіщо вона потрібна для Школи дієвої демократії». Аби учасники змогли «прокачати» свої навички, зокрема, в стратегуванні, командній роботі та комунікації.

Участь у рефреш-тренінзі беруть понад 30 учасників, серед яких – директори шкіл «першої хвилі», а також ментори ШДД з Івано-Франківський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, КЗВО "Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради", Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В.Остроградського та Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

  «У лютому, коли ми з вами розпочали роботу над стратегіями розвитку шкіл, ми зрозуміли, що це не просто про план дій – це про шлях до змін. Демократичний розвиток школи передбачає долучення до нього всіх - учнів, педколективу, батьків, місцевої влади та всієї громади. Перші 13 стратегій готові, а ми з вами, командою менторів, та шкільними командами, підводимо перші підсумки нашої роботи», – сказала Валентина Полторак (Valentina Poltorak), менеджерка проєкту DECIDE, у вітальному слові.

У нас є три дні, щоб обмінятися досвідом розроблення стратегій розвитку ЗЗСО та «дорожніх карт» запровадження, обговорити методологію та напрацювати «кращі практики» підготовки стратегій шкіл. І, звісно, презентувати драфт стратегій, над якими працюємо не один місяць. З огляду на перший день рефреш-тренінгу, встигнемо все і зробимо ще більше! Інакше й бути не може, адже тренерками є Юлія Молчанова (Iuliia Molchanova), Ольга Терент'єва (Olga Terenteva), Марія Гриньова та Діана Карпенко 

Що ми вже встигли?  У перший день розібралися у процесі розроблення стратегії розвитку ЗЗСО та дорожньої карти, а ще в творчий спосіб ділилися своїми історіями успіху. Тут все пішло в хід: команда Одеської області подала свою історію з креативним плакатом, на якому кожен етап відповідав окремій букві слова «успіх», а команда Полтавщини розробила цілий сюжет драми в кількох діях.

Так, ось її короткий огляд:

-  сцена 1 – оптимістична. «Ми крокуємо в ШДД. Нас Стратегія веде!»;

-  сцена 2 – реалістична. «SWOT-аналіз ми зробили. Переваги оцінили»;

-  сцена 3 – драматична. «Стратегічні цілі маємо. Віримо, що подолаємо!»;

- сцена 4 – феєрична. «Крок четвертий провели. В Київ разом прибули».

Команда Івано-Франківщини теж вразила талантом – її учасниці склали коломийку. Як ви розумієте, колектив зірвав овації! Відео – в першому коментарі.

А ми продовжуємо далі! Сьогодні багато дискутуємо, адже зосередилися на методології. Скоро поділимося деталями 

Проєкт DECIDE впроваджується ГО DOCCU та PHZH International Projects in Education за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень