A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ОСВІТИ «ПЕРШОТРАВНЕВИЙ ЛІЦЕЙ" ВИЗИРСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІI Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості, присвячений пам'яті Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої"

Дата: 26.02.2024 12:32
Кількість переглядів: 20

09 лютого 2024 - 15 квітня 2024 (останній день прийому заявок і робіт 07 квітня 2024)

Дошкільнята, 1-11 класи, студенти ПТО/ВНЗ

Про конкурс

Освітній портал "Алаба", за організаційної підтримки ТОВ «Освітній портал»ТМ https://op.ua, запрошує до участі у ІІ Всеукраїнському конкурсі дитячо-юнацької творчості, присвяченому пам'яті Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої".

9 березня 2024 року в Україні відзначатимуть 210-ту річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (1814–1861 рр.) – видатного українського поета, прозаїка, художника, політичного і громадського діяча. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Письменник мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу.

Цікаві факти про Тараса Шевченка:

• Тарас Григорович був не тільки відомим поетом, а й талановитим художником –  він створив понад 1300 картин, до нашого часу збереглося приблизно 835 його художніх робіт.

• Всього письменник написав 237 віршів та поем, із них 235 українською та 2 російською мовами, а також 11 прозових творів, з них – 9 повістей.

• Твори Шевченка перекладені на більш ніж 100 мов світу.

• Найменше в світі видання збірки "Кобзар" має розмір близько половини квадратного міліметра, що менше за макове зернятко. Створив його відомий майстер мікромініатюр Микола Сядристий.

• У 1975 році один із кратерів на Меркурії назвали на честь Тараса Шевченка.

• У світі налічують 1384 пам’ятників Тарасові Шевченку, з них 1256 - знаходяться в Україні.

В умовах сьогодення вірші та твори Тараса Григоровича актуальні як ніколи раніше, тому освітній портал "Алаба" запрошує усіх бажаючих вшанувати пам'ять і творчість видатного митця, поділившись своїми унікальними та цікавими роботами.

До перегляду:https://www.youtube.com/watch?v=oMB-2XImf1U

Минулого року наша команда організувала I Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості, присвячений пам'яті Тараса Шевченка "Думи мої, думи мої". Тоді ми отримали понад тисячі неймовірних робіт з усіх куточків України. 

Основна мета конкурсу – створення умов для духовного і культурного розвитку дітей, розкриття творчого потенціалу дітей та молоді, знайомство учасників з багатою творчою спадщиною Тараса Шевченка, виховання художньо-естетичних смаків, сприяння збереженню національного мистецтва серед дітей та молоді.

Тема вільна. 

Роботи оцінюються за номінаціями: Малюнок; Декоративно-прикладне мистецтво; Фотографія; Сучасне мистецтво; Художній твір; Листівка; Читання вірша/тексту.

• Малюнок (формат А4, А3; техніка виконання - фарби, олівці, фломастери тощо). Роботи у вигляді колажу не приймаються до участі.

• Декоративно-прикладне мистецтво (формат А4, А3; техніка виконання - роботи з паперу/картону, вишивка, плетіння, лозоплетіння, витинання, пластилін, кераміка, бісероплетіння, гончарство, писанкарство, художній розпис, ковальство, народна/сучасна іграшка тощо).

• Сучасне мистецтво (графічний дизайн, ілюстрація, комп'ютерна графіка, анімація, мультиплікація, графіті, боді-арт тощо).

• Художній твір (вірш, есе, твір, оповідання, розповідь тощо):

приймаються роботи у формі тексту рукописні (у віковій категорії 1-4 клас) та надруковані у форматі файлів WORD або PDF (у вікових категоріях 5-8 клас, 9-11 клас, студенти ПТО/ВНЗ), загальною кількістю слів від 50 до 1000 слів.

• Листівка:

приймаються роботи, завантажені у форматі файлів JPG(JPEG)/PNG/ PDF/WORD/ZIP, що містять короткий текст (до 50 слів) та супроводжується зображенням або малюнком.

• Читання вірша/тексту:

приймаються роботи у відеоформаті, що виконані у формі зачитування напам'ять віршів/текст/поздоровлень/привітань, (вірш/текст/привітання/поздоровлення може бути власного авторства). Тривалість відео: від 40 сек. до 5 хв.

В заявці вставити посилання на відео. Посилання може бути сформоване з платформ Youtube, Facebook, Google диск тощо.

Приєднуйтесь до нас у Facebook, там ми публікуємо результати наших конкурсів - https://www.facebook.com/alaba.op.ua 

Джерело:https://znayshov.com/News/Details/ii_vseukrainskyi_konkurs_dytiacho-iunatskoi_tvorchosti_prysviachenyi_pamiati_tarasa_shevchenka_dumy_moi_dumy_moi?fbclid=IwAR0wxmRl9S1u4Uq95SUMmr_jqXNzTTwzp_6o8pFJG05V8MOzFIKonWlMQfw


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень