A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ОСВІТИ «ПЕРШОТРАВНЕВИЙ ЛІЦЕЙ" ВИЗИРСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОДЕСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Історія ОЗО "Першотравневий ліцей" Визирської сільської ради Одеського району Одеської області

Дата: 10.06.2020 16:51
Кількість переглядів: 244

Спиридонівська ( село називалось Спиридонівка ) школа була відкрита у 1868 році, учнів було всього 18, вчителем був сільський писар. Заняття проходили у приміщенні сільської управи. Лише у 1909 році почали будувати церковно – приходську школу, в якій, фактично, здобували освіту учні до 1971 року.

До 1938 року школа була початковою.

Перший випуск сьомого класу відбувся у 1941 році.

До старого приміщення прибудували 2 класні кімнати, але їх будівництво не було завершено: почалась війна. Директором школи був Євтушенко Василь Кузьмич. Під час окупації школа використовувалась окупантами як стайня. В ній тримали коней.

Після звільнення від ворога нашого села у квітні 1944 року у важких умовах розпочалися заняття. Перші два роки 1944 та 1945 школа була початковою. Директором школи була призначена Мішаглі Віра Іванівна. У 1946 році знову відкрилась семирічка. Перший післявоєнний випуск відбувся у 1949 році. В той час в школі навчалось 132 учні. У 5 – 7 класи до Спиридонівської школи ходили діти із сіл Вільшанка, Міщанка, Зоря – Труд, Степанівна. У цих селах були свої початкові школи. З розвитком господарства на території Спиридонівської сільради збільшилась кількість населення, зростав контингент учнів. З 1948 року по 1980 рік ( 32 роки) директором школи був Мішаглі Дмитрій Опанасович.

У 1961 році було збудовано ще 4 класні кімнати.

У 1964 році наше село було перейменовано на Першотравневе, школа теж починає називатися Першотравневою.

На початку 60 –х років почав різко зростати контингент учнів, заняття проводиться у 2,5 зміни. Дирекція школи неодноразово піднімає питання про будівництво нової школи.

У 1968 році з ініціативи директора птахофабрики Янчева Олександра Вікторовича розпочалось будівництво нової школи на 640 місць. З 1971 року новобудова прийняла близько 700 учнів. У 1980 – 1984 роках директором школи була Батракова Людмила Григорівна, а її естафету пізніше прийняла Діденко Ганна Данилівна.

В період 3 1985 – 1988 року під керівництвом директора птахофабрики Руденка Володимира Івановича велася добудова школи, і на той період була можливість посадити за парти 1280 учнів.

Для дітей було обладнано новий комп’ютерний клас, діюча актова зала, їдальня, 2 спортивних зали, музейний комплекс « Від витоків – до сучасності», буфет.

З 2002 року у школі введено профільне навчання, відкрито клас технологічного профілю. Профільні класи відкриваються згідно запитів батьків та учнів.

З 2007 року Першотравнева ЗОШ І-ІІІ ступенів реорганізована в навчально-виховний комплекс « ЗОШ І-ІІІ ступенів –ліцей»

Для розвитку індивідуальних здібностей учнів при закладі працюють різноманітні гуртки . Найбільш масові: вокальний, хореографічний, театральна студія, музична школа, різні спортивні секції.

З 2011 року очолює навчальний заклад Казак Тетяна Василівна.

Навчає дітей великий педагогічний колектив, який налічує близько 60 вчителів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень